Aangekomen op Schiphol gingen we 11 uur vliegen richting Gaunzhou (China) Hier zouden wij ruim 17 uur moeten wachten op onze vlucht naar Auckland (Nieuw Zeeland). Wat een pokke stad! Vieze gewoontes (Hoesten / roggelen / proesten / smakken / eten uitspugen etc.). Niet echt ons ding. De stad was opzich wel prima maar echt een must voor 17 uur tijdsdoding is het niet. Dus wij, na 10 uur, weer naar de luchthaven. Hier maar het beste van gemaakt zoals het eten van (best lekker) voedsel. (Btw: onze nicknamen zijn Arry en Ieke want Arjen en Annelieke vinden de buitenlandes best spannend).
Toen we eindelijk om 00:30 uur locale (4 jan.) konden vliegen hadden wij enig last van turbelentie maar ook van mensen die op het gangpad gingen slapen, wat de stuwardessen tollareerden.
Om 17:00 uur (locale tijd = +12 uur tijdsverschil met NLD) kwamen wij aan in Auckland. De reis naar ons Hostel (@ Mt. Eden Lodge) verliep prima. Het is een prima verblijfsplaats.
Het ligt aan de voet van een vulkaan. Hier al een keer de zon onder zien gaan = prachtig + romantisch!!!!
De eerste dag besteed aan het verkennen van Auckland city en het bekijken van: hoe nu verder? Wij willen - iom de VVV - een busreis gaan maken. Je koopt uren in (bijv. 40) en je koopt hiermee je reis naar verschillende plekken. Wij willen bijvoorbeeld morgen naar Paihia en dat kost 4 uur met de bus. etc. Wij hebben ook lekker gechilled @ the Albert park en hebben flink gewandeld door de leuke winkelstraat. Veel hebben we nog niet gedaan omdat wij ons geld in ons zak hebben gehouden, maar dat lijkt ons logisch ;).
Nu net lekker gebabbeld met de mede hostelgenoten onder het genot van een Kingfisher = Bruskie. Straks lekker slapen en morgen om 07:00 uur bij de bushalte staan bepakt en bezakt opweg naar Auckland city waar onze bus zal staan om rechtstreeks naar Paihia te gaan!
Wordt dus vervolgd!!! XXX
Zie foto's ;)
Dag Arry en Ieke,
Een hele reis die jullie hebben gemaakt, lees ik. Dat chinezen behoorlijk vieze gewoontes hebben, is bekend, maar het eten moet er lekker zijn. De eerste fotos laten een kleurrijke stad zien. Ondernemend dat jullie nog snel een visum voor China hebben kunnen regelen.
Bij ons in Holland de laatste dagen veel regen en harde noordwester storm.
Temp ca 7-10 graden.
Wat spannend dat je uren bus kan kopen. als ik het goed begrijp een soort strippenkaart. Arry en Ieke geniet lekker, en doe veel nieuwe indrukken op.
groeten van Sytske en Albert
Hi,
Wat leuk om jullie verhalen te lezen. Al veel gedaan. Nog heel veel plezier!
groetjes uit een nat Zeewolde
Dank voor de foto's en het verhaal, leuk dat 'thuis' jullie avonturen bijna live kan meebeleven.
Had je al gekeken welke kant leeglopend badwater op draait?
Geniet ervan!
Jullie hebben al heel wat gezien! Was het een leuke ervaring in China? NZ ziet er mooi uit vanaf de vulkaan. Gelukkig zijn jullie niet meer bij ons geweest afgelopen zondag want we zijn daarna allemaal ziek geweest!
Geniet ervan en we volgen jullie reisblog met veel interesse.
Hoe gaat het ? zijn jullie nog in Paihia.of alweer naar een volgende plaats
vandaag is frederik bij ons geweest en hij was ook ooit in N.Z.
Mr.bubbels,Pindakaas en Beast maken het goed .De kinderen weten nu dat ze mogen kijken maar aankomen niet.
De groetjes,ook van pap en we volgen jullie
volgens mij gaan jullie echt met de flow mee. fijn te lezen dat jullie genieten. dit een groot Goed in het leven.
Wat leuk dat jullie Knoop II hebben ontmoet was die net zo lief?
liefs mams
hallo tegenvoeters nogal een natte beweging daar bij julliemnou ja in Wellington heeft het gesneeuwd [hier nog niet]ik vraag me af of er al, ,geneusd,, is met de maori,s? groetjes
Wow wat houden jullie de site zorgvuldig bij! Al veel meegemaakt in een korte tijd. En knoop deel 2 tegengekomen haha! Geniet ervan en blijf vooral veel foto's maken en verhalen schrijven :)
Genietse!
Liefs Suus
Beste Arjan, wat geweldig dat je weer het avontuur opzoekt en zo,n mooie reis maakt met je vriendin. Geniet ervan en Sytske heeft ons de mogelijkheid gegeven om naar jullie reisverslagen te kijken. Goeie reis verder en groeten, Marjolein en Cees
De Vissen zwemmen nu weer in schoon water. hebben wel wat visse stress gehad, maar de Hollandse schoonmaak woede heeft zich er niet door laten weerhouden. Alles is helder, en blinkend. Er is een nieuw ornament toegevoegd aan het bassin; een grote dubbele mosselschelp met koraalpukken aan de buitenzijde, heel spannend.
Hoe gaat het aan de anere zijde van de aardbol? Vallen jullie van de éne verrassing in de andere? Zijn de mensen vriendelijk, of zien ze jullie meer als kapitaalverschaffers.
In Nederland eindelijk de zon. Het zal tenminste 2 dagen mooi weer blijven.
De kleinkinderen, de kinderen hebben de griep gehad , en nu is opa aan de beurt. Humeur beneden vriespunt. Zelfs geen zin meer in een drankje. Oma moet het ontgelden. Voor de rest is alles goed.
Goede reis, en we lezen jullie berichten.
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.