aenagoeskiwi.reismee.nl

Westport - Christchurch

Helaas Helaas heeft deze computer geen USB aansluiting voor onze foto's maar deze komen ZSM!!!

Wel een leuk verhaaltje over de afgelopen dagen.

Vanuit Nelson zijn we naar Westport gegaan een afgelegen stadje maar met een ENORM strand! De hostel heette Bazil en had een surf - vibe. Elke avond kwam de KIWI Express (The ' love ' truck) vol tieners hier logeren om de volgende dag weer weg te gaan naar de Glaziers. Wij hadden een prima kamer en bleven hier voor twee nachten. Prima te doen maar niet voor langer. We hebben hier dolfijnen gezien en heerlijk genoten van het lege (??) strand!

Na Westport zijn we naar Greymouth gegaan waar we in de Ark van Noah logeerde. Dit was een oud goudmijners dorpje waar niet veel te beleven viel dus wilde we snel verder. We hoorde over een treinrit dwars door de Nieuw Zeelandse Alpen (The Arthur pass) . Deze hebben we geboekt.
Gister stapte we op de beroemde trein en gingen nog. 800 meter omhoog dwars door de gebergte. Wat een uitzicht!!! (zo jammer dat er geen foto's te up loaden is :( maar kijk maar op GOOGLE voor deze toer ;)). Na een tocht van 4 uur kwamen we in Christchurch. Hier zijn elke dag aardbevingen actief en het centrum is afgesloten (Red zone). Toen we aankwamen gingen we met de shuttle naar de hostel (The old country house). Er is niet zoveel te beleven maar toch zitten alle hostels vol ivm een festival. Deze is in een park (even de naam kwijt) en daar gaan we zo naar toe. We gaan morgen met de bus terug naar Greymouth en pakken daarna gelijk de bus naar Fox Glazier. Hier verblijven we 3 nachten en hopen op mooie wandelingen.

Verder gaat het goed tussen ons (heel belangrijk zo 24 uur op elkaars lip ;)) en de was wordt elke week gedaan (heerlijk!). Verder leuke mensen maar niet alle mensen begrijpen wat het betekend om in een hostel te slapen (bellen als andere willen slapen - licht aanlaten om zelf te lezen terwijl iedereen slaapt - druk en lawaaierig alles in pakken in de ochtend) maar ! Adem in .., want we zijn op vakantie ;) ..,

Veeeliefs aan al onze volgers en we vinden het fijn als jullie reageren. Wij hoorde dat er geen sneeuw en ijs ligt maar hopelijk is het mooi weer! We weten even niet hoeveel nachtjes slapen het is dat wij weer naar huis gaan .., maar 6 feb. komt wel erg snel dichtbij.

Veeeeeliefs van Arry & Ieke !!

P.s: wij hebben tot nu toe nog geen aardbevingen gevoeld maar volgens de shuttle bus meneer zijn er aadbevingen elke dag .... We zijn benieuwd

Surprised

henriet de leeuw

ik kreeg van je mdr. jullie weblog door. Heel erg leuk om mee te genieten van jullie reis.

En ik word weer zooooooo jaloers op jullie als backpackers. Mooi avontuur.

jolette

Hi,
Weer zo'n leuk verslag. Wat zien jullie veel zeg! Ja, het gebied met de aardbevingen lijkt mij wel eng hoor! Daar zou ik dus niet te lang blijven.
Fijn dat het tussen jullie ook goed gaat, dit is inderdaad een goede test, haha.
Nog heel veel plezier.

Nicole

Aardbevingen?? Blegh!! Hopelijk merken jullie daar niet te veel van nee !!
Grappig zeker dat je onderweg zoveel verschillende mensen ontmoet...of in een hostel natuurlijk. Wat zal jullie eigen bedje straks weer lekker slapen!!

mams (puck)

Ieke gelukkig maar dat je bent ingeend tegen aardbevingen. Ik hoop Arry ook.
Hebben jullie al een echte kiwi gespot?
genietze!
liefs mams

Rian

Ah, zo´n aardbeving voel je zodra je uit je bedje rolt...hihihi, leuk dat we mogen delen in jullie verhalen, zo wanen we ons allemaal een beetje daar.
En wat betreft dat je niet zo bezig bent met hoeveel dagen nog? Gewoon ook niet doen, enkel met je hoofd daar zijn, nu kan het!

Appy Happie

Hello mates,
Wat een mooie foto's van het bijna lege strand. Ik vindt het ook zo heerlijk dat de was één keer per week wordt gedaan. Ja het gaat wel snel zo'n vakantie, februari komt in zicht. In Nederland gaat het de komende dagen vriezen. Als jullie thuiskomen kun je wellicht meteen schaatsen. en anders zeilen we het voorjaar in. Een ons bekend zeiler, Theun van B. is deze week overleden na een ziekteperiode van 7 jaar.
Hele drukke begrafenis in Koudum. Voor de rest is het hier rustig. Job Cohen - PvdA- heeft in Zeewolde gesproken. Namens de Bedrijfskring aanwezig. Aardig. Ik ben echter nog niet geheel overtuigd. Arjen kan dat begrijpen. Geniet heel erg van de laatste dagen.

Groet,
Appy Happie

(schoon)Zus uit Ztown

Hoi! Ik ben erg benieuwd naar alle foto's! Hier is net een beetje sneeuw gevallen. Eindelijk een winter. Kinderen vragen of Koning winter echt bestaat. Syts antwoord: ja die is bij God in de hemel. Piet zag ik net voorbij hupsen door de sneeuw, ontsnapt! Gelukkig heb ik hem weer kunnen vangen. Jullie zijn waarschijnlijk lekker gekleurd. Ik ben benieuwd. Tot snel!
Groetjes B.