aenagoeskiwi.reismee.nl

Van het noorder eiland naar het zuider eiland

First things first: Arry heeft de bungy jump overleeft.

In Wellington hebben we de boot gepakt naar Pickton (zuider eiland) We hoorden veel mooie dingen over het zuiden van verschillende backpackers. Na een 4 uur durige boottocht (met veel mooie bezichtingen) kwamen we aan in Pickton. Daar werden we opgewacht door een shuttle busje van het hostel the Villa. Wat bekend staat om zijn mooie tuin, fijne hangmatten, en een heerlijke jaccuzi. We hebben gelijk een trip geboekt naar het Abel Tasman nationaal park. Daar zouden we een halve dag gaan lopen en daarna een halve dag Kayaken. Hier werd ons verteld dat je daarvoor wel in Moutueka (een klein dorpje vlak bij het park) moest verblijven omdat we vanuit dat dorpje werden opgepikt voor de trip.

Na de boeking deden we een romantisch avondje bij de haven. Arry had een lekker flesje sprakling wijn geregeld en zou sushi halen. Maar tot zijn grote schrik was deze dicht en werd de sushi vervangen door een burger. We hadden dit meegenomen en op een picknick bankje opgegeten onder toezicht van een reeks meeuwen en eenden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Na het leuke etentje zijn we de jaccuzi ingedoken samen met een engels paar een wat duitsers. Nogmaals hoe meer zielen hoe meer vreugd,

De volgende morgen zijn we met de bus naar Nelson gegaan. Daar hebben we een overstap gemaakt en reden we naar Moutueka. Daar werden we bij Hostel the White Elephant gedropt. Een erg mooi hostel dat vroeger een hotel was geweest. Dit werd gerund door 2 duitse broers.We gingen vroeg naatr bed want de volgende dag was de grote trip.

We werden 7.30uur door een auto opgehaald die ons weer naar een kayak kamp bracht die ons daar verder naar het Abel Tasman park bracht waar we vandaar verder met de water-taxi naar onze bestemming in het park werden gebracht. Het park is vrij groot. Je kan een 3 daagse wandeling doen.

Vanaf het punt waar de water-taxi ons bracht konden we een jungle tocht doen van 1,5 uur. Veel mooie views maar ook veel hellingen en dalingen. O zo goed voor de beenspiertjes. Daarna hadden we een lunch met wat andere bezoekers. Na de lunch begon onze kayak trip. dit deden we samen met Simon (uit the UK) en een famileie uit Nieuw Zeeland. Nu kregen we er een gids bij die ons naar de mooie spots bracht. We hebben o.a. zeehonden gezien en tropische vogelsoorten. Arry zat achter in de kayak. Hij deed de besturing. Ieke zat voor en gaf aanwijzingen. Dit ging goed. Wat een team en wat een goede relatie test ;)Na deze mooie trip gingen wij voldaan naar ons hostel toe.

Vanuit Moutueka waren we van plan om naar Westport te gaan. Een mooie plek aan de westkust leek ons. Maar helaas sloten de bussen niet goed aan en moesten wij 1 nacht doorbrengen in Nelson. Nu tik ik dit verhaal vanuit Bug-hostel in Nelson.

Thanks voor alle leuke reacties. Keep up the good work!

Greetz Ieke en Arry

R&C

Wat een mooi dingen zien jullie allemaal... we zijn erg JALOERS!!!! Erg leuk om de foto's te zien! Geniet er nog maar goed van! kus Corneel en Roel

PS: Ad, wat stoer dat je die bungee jump hebt gedaan...;-)

Jolette

Jee, wat een leuke trips allemaal. Jullie zullen we veel zien en meemaken. Geniet ervan!

Groetjes!!!

Nienke M

Wauwww wat een mooie foto''s en leuke verhalen!! Jullie hebben het goed naar jullie zin zo te lezen!! Geniet nog lekker verder!!

mams (puck)

Bofkonten!

liefs mams(puck)

R&M

Hallo genieters,
blijf lekker jezelf en geniet met volle teugen van de schitterende omgeving.
Prachtige plaatjes hebben jullie al geschoten.
buurtjes 27

Nicole

Klinkt erg goed!!! Mooie foto's ook. Lekker ontspannen zeg...naast de benodigde inspanning natuurlijk :)
geniet!!